Selecteer een pagina

Flexwerk-netwerk aan de keukentafel

03-12-2020

In grote steden als Rotterdam struikel je over de flexplekken, waar iedereen een dagje kan gaan werken. Maar in de polder is dat wel anders. Het aanbod in de Alblasserwaard bijvoorbeeld, is nihil. Gea uit Langerak wil hier verandering in brengen en zette een flexwerk-netwerk op. “Iedereen mag komen werken aan mijn keukentafel!”

Werkplekken genoeg, als je maar creatief bent
Kerken, verenigingsgebouwen, mensen met veel ruimte in hun boerderij; er zijn veel mogelijkheden voor flexwerk-plekken in de Alblasserwaard, denkt Gea van Andel. Als je maar creatief bent. Zelf geeft ze het goede voorbeeld en stelt ze haar keukentafel belangeloos beschikbaar. Gea gaat dan coronaproof op een andere plek in haar huis zitten. De vereisten voor een flexplek zijn volgens Gea vaak simpel: “Goede wifi en koffie.”

Even uit de sleur
Ze hoopt dat meer mensen zich bij haar melden. Het kan in deze coronatijd erg fijn zijn om even de sleur van werken in je eigen huis te doorbreken, vindt de Langerakse. “Veel mensen werken thuis maar het huis is vol. Of je mist collega’s. En hoe leuk is het dan om op je fiets te stappen en vlakbij op een andere plek te werken.”

Bron: RTV Rijnmond

 

Andere bekeken ook