Selecteer een pagina

Het ‘nieuwe normaal’ voor thuiswerken


De werkomgeving is meer dan alleen vierkante meters en een werkplek, dat is tijdens de afgelopen lockdowns wel gebleken. Ook al is thuiswerken technisch goed mogelijk, sommige aspecten van de werkomgeving komen thuis gewoon niet tot hun recht.

 

Denk aan sociale interactie, leren van anderen, creativiteit en innovatie, maar ook het ontvangen van bezoekers en uitspreiden van documenten en materiaal gaat op kantoor beter dan thuis.

 

Toch zullen we moeten wennen aan thuiswerken. Uit recente cijfers in de NFC Index Werkomgeving 2019/2020, blijkt dat thuiswerken de komende jaren met 30 procent zal toenemen naar 39 procent. De thuiswerkhub laat mensen thuiswerken dicht bij huis. In een professionele omgeving met dezelfde faciliteiten als op kantoor, kan iedereen voortaan ongestoord werken zonder de reistijd. Zo levert de thuiswerkhub een positieve bijdrage aan het verminderen van de CO2-uitstoot én blazen zij nieuw leven in stille dorpskernen en buitengebieden.

 

Voor werknemers

Werknemers hebben tijdens de coronacrisis massaal kennisgemaakt met thuiswerken. Met de gemakken, maar zeker ook met de ongemakken zoals een oncomfortabele, rumoerige werkplek, traag internet en gebrek aan kantoorbenodigdheden. Jij waarschijnlijk ook. En toch is het je misschien ook wel bevallen om geen reistijd te hebben en gemakkelijker werk en privétaken te combineren. Speciaal voor jou en alle andere werknemers die op een efficiënte manier willen thuiswerken, is er de thuiswerkhub. Een professionele werkomgeving dicht bij huis, waar je net zo efficiënt en productief kunt zijn als op kantoor, zonder de reistijd. Dus gewoon bij jou in het dorp of naast het station waar je anders de trein naar je werk neemt. In een thuiswerkhub vind je alles wat je nodig hebt om prettig en productief te kunnen werken: goed meubilair, snel en betrouwbaar internet en kantoorbenodigdheden zoals een printer, kopieermachine en koffieautomaat. De thuiswerkhub biedt je een comfortabele, kleinschalige werkplek waar je ongestoord kunt werken.

Voor werkgevers

Veel werkgevers maakten afgelopen jaar voor het eerst écht kennis met thuiswerken. Jij misschien ook wel, waardoor je voor extra uitdagingen kwam te staan. Want hoe faciliteer je werknemers bij langdurig thuiswerken? Los van de technische vraagstukken zoals toegang tot het bedrijfsnetwerk en online vergaderen, moeten er ook facilitaire zaken geregeld worden. Hoe ondersteun je medewerkers bij het thuis inrichten van een ergonomische en efficiënte werkplek? Hoe kom je ze tegemoet in de extra kosten die zij maken voor internet, koffie en energieverbruik? Met de thuiswerkhub regel je in één keer alle facilitaire aspecten van het thuiswerken en volgens alle geldende Arbo-voorschriften. Elke thuiswerkhub voldoet aan algemeen geldende normen en richtlijnen die het comfort en de veiligheid garanderen van alle werkplekken. De thuiswerkhub creëert de optimale omstandigheden maximaal productief te zijn.

Voor vastgoedeigenaren

Als vastgoedeigenaar wil je leegstand van jouw pand(en) voorkomen. Je zoekt een oplossing waarmee je onnodige kosten en waardeverlies zoveel mogelijk beperkt. De thuiswerkhub geeft jouw pand(en) een nieuwe bestemming en blaast stille dorpskernen en buitengebieden nieuw leven in. De thuiswerkhub is daardoor ook een broedplaats voor nieuwe initiatieven. Want naast de mogelijkheid tot thuiswerken dicht bij huis, kan de thuiswerkhub ook worden uitgebreid en aangepast aan lokale behoeften. Denk aan kinderopvang, pakketservice of deelvervoer; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Voor gemeenten en lokale middenstand

Of het nu gaat om winkels, kantoorpanden, agrarische gebouwen of zelfs kerken, iedere gemeente heeft te maken met (langdurige) leegstand. De oorzaken zijn even divers als uitdagend; van een ongelukkige locatie tot een te hoge vraagprijs of te slechte staat. De thuiswerkhub geeft leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming en voorkomt verloedering, onveiligheid en aantasting van het straatbeeld. Sterker nog, zij blazen stille dorpskernen en buitengebieden nieuw leven in. Doordat de thuiswerkhub indirect een ontmoetingsplaats is voor thuiswerkers, ontstaat ruimte voor nieuwe initiatieven zoals kinderopvang, deelvervoer en pakketservice.