Selecteer een pagina

Overheid start met campagne voor hybride werken

15-10-2021

Met de veelzeggende slogan ‘Hybride werken. Wat win je er mee?’ lanceerde het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op 14 oktober 2021 een campagne om hybride werken te promoten. Nu de coronamaatrdegelen nagenoeg voorbij zijn, geldt vanuit de overheid nog steeds het advies om thuis te werken als het kan en naar kantoor te gaan als het nodig is. De pandemie heeft bewezen dat werken vanuit huis veel voordelen heeft en wil deze voordelen middels de bewustwordingscampagne proberen te behouden.   

Hybride werken is win-win
Door de coronacrisis heeft Nederland ervaren dat thuis werken en op afstand onderwijs volgen ook kan. De persoonlijke voordelen van hybride werken zijn voor iedereen anders, maar één ding is voor iedereen hetzelfde: we besparen er allemaal tijd mee. En daarmee blijft er tijd over dingen die mensen ook belangrijk vinden. Daarnaast stelt het ons in staat de infrastructuur efficiënter te gebruiken en de bereikbaarheid van Nederland te verbeteren: een betere doorstroming op

Bedrijven stimuleren huiswerken
Veel Nederlandse bedrijven willen ook in de toekomst meer inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder ruim 1.100 bedrijven met meer dan honderd medewerkers. De Thuiswerkhub helpt werkgevers én werknemers bij het organiseren en faciliteren van thuiswerken. Meer over de ideologie van de Thuiswerkhub lees je hier.

Financiële prikkels
De campagne ‘Hybride werken. Wat win je mee?’ is nu nog vooral een bewustwordingscampagne. Het kabinet is in gesprek met werkgevers en onderwijsinstellingen over hybride werken en gespreid reizen met flexibele start- en eindtijden. Aanvullende maatregelen, zoals financiële prikkels, worden op dit moment verkend. Zo wordt het per 2022 bijvoorbeeld mogelijk om werknemers belastingvrij een thuiswerkvergoeding te geven. Het is aan werkgevers en werknemers om afspraken te maken over een passende verdeling tussen werk op locatie en het werken vanuit huis.

Meer informatie over de campagne voor hybride werken, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Andere bekeken ook