Selecteer een pagina

Dichtbij (t)huis werken in de eerste Thuiswerkhub!

12-11-2021
man achter laptop

Onlangs opende Handelsgebouw De Oostplaat de deuren en was daarmee de eerste officiële Thuiswerkhub. De Provincie Zuid-Holland vroeg oprichter Arwin van Vliet naar het verhaal achter De Oostplaat, die hij opende nadat hij las over de Thuiswerkhub. Van Vliet: “Ik las het bericht over de snelstudie van de Provincie en dacht: daar moeten we iets mee doen!”

Perfecte oplossing

Handelsgebouw de Oostplaat ligt op een centrale plek in Middelharnis, dat onderdeel is van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Van Vliet: “Veel mensen die hier wonen, werken in Rotterdam en rijden elke ochtend met de auto de Haringvlietbrug over. Daar vindt nu groot onderhoud plaats waardoor er elke ochtend flinke files staan. De Thuiswerkhub is de perfecte oplossing voor wie thuis wil werken maar waar de thuissituatie niet ideaal is.” Vooral ondernemers weten volgens Van Vliet Handelsgebouw De Oostplaat goed te vinden. “Je kunt hier rustig werken en netwerken in een professionele omgeving met dezelfde faciliteiten als op kantoor.”

Duurzaam ondernemen

Door de aanhoudende pandemie is het advies ook nu weer om (zoveel mogelijk) thuis te werken. De opening van De Oostplaat is daarmee goed getimed. Van Vliet: “Het afgelopen jaar hebben we flink geïnvesteerd in verduurzaming van ons pand. Denk aan LED-verlichting in de kantoorruimtes en de installatie van zonnepanelen en warmtepompen. Zo dragen we met onze Thuiswerkhub optimaal bij aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord: minder files, minder CO2 uitstoot en dichtbij huis werken in een duurzaam pand is een win-win-winsituatie.”

Kop koffie

Als eerste Thuiswerkhub-exploiteur denkt Van Vliet graag mee over de mogelijkheden die de Thuiswerkhub biedt, Daarop zocht hij ook contact met initiatiefnemer van het concept thuiswerkhub, Harm Horstman. Van Vliet: “Belangrijkste is dat je bij de inrichting van een thuiswerkhub uitgaat van de gebruiker. Wat heeft iemand nodig om comfortabel en efficiënt te kunnen werken? Je hoeft echt geen barista in te huren, maar mensen moeten wel een kop koffie kunnen drinken.”

Meer weten over De Thuiswerkhub, het concept en de mogelijkheden?
Neem contact met ons op.

Andere bekeken ook

Van Thuis naar Beter

Van Thuis naar Beter

Harm Horstman won de prijsvraag ‘Slimmer Reizen’ van de provincie Zuid-Holland. Zijn idee over de thuiswerkhub kreeg...