Selecteer een pagina

Bedrijven niet voorbereid op blijvend thuiswerken

13-10-2021

De NOS berichtte dinsdag 12 oktober 2021 dat zes op de tien werkgevers nog niet aan het personeel heeft laten weten hoe er na de coronapandemie wordt omgegaan met thuiswerken. De nieuwszender haalde de cijfers uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van de Coalitie Anders Reizen. De coalitie streeft een CO2-reductie na in het zakelijk verkeer.

52% wil thuiswerken 
Veel mensen die door de coronacrisis hebben kennisgemaakt met thuiswerken, willen dat gedeeltelijk blijven doen als de pandemie voorbij is. Van de mensen die thuis kunnen werken, zegt 52 procent dat ze ruim de helft van hun contracturen thuis zouden willen werken. Werkgevers spelen daar onvoldoende op in, zegt de Coalitie Anders Reizen. In die coalitie zitten onder meer ABN Amro, ANWB, Philips, Unilever, Leaseplan, ProRail en Shell. Het samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties liet onderzoek doen onder een kleine 2100 werkenden in Nederland. De mensen die deels willen thuiswerken, zien de kortere reistijd en de flexibele werktijden als grootste voordelen. Van de groep die nu (deels) thuiswerkt, wil 10 procent juist niet meer vanuit huis werken. Voor degenen waarbij de omstandigheden thuis het thuiswerken onmogelijk maakt, biedt de Thuiswerkhub uitkomst.

Werkgeluk bevorderen
Volgens Anders Reizen ervaren werkgevers “stevige dilemma’s” bij de wens om hybride te kunnen werken (deels thuis en deels op kantoor). Deze nieuwe manier van werken betekent een omslag van hiërarchie en controle naar een cultuur die uitgaat van vertrouwen, vrijheid en eigen verantwoordelijkheid, stelt de groep. Volgens Hugo Houppermans van de Coalitie Anders Reizen laat het onderzoek aan werkgevers zien dat thuiswerken het werkgeluk bevordert.

Bron: NOS.nl

Andere bekeken ook